Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

5x leukste kerstcadeaus voor zakelijke klanten

11/18/2022 - 14:26
zakelijke kerstcadeaus

Je onderneming heeft het ’t afgelopen jaar supergoed gedaan! En om al je klanten te bedanken voor de mooie samenwerkingen wil je ze een leuk kerstcadeau geven. Maar zijn leuke zakelijke kerstcadeaus waar jouw klanten écht wat aan hebben. Je wil natuurlijk niet dat ze rechtstreeks de prullenbak in gaan. Wij hebben een paar ideeën. Lees je mee?

Kerstpakket

Een kerstpakket samenstellen voor jouw klant is ook altijd nog een goed idee. Als het goed is heb je jouw klant een beetje leren kennen het afgelopen jaar waardoor je het kerstpakket heel persoonlijk kan maken. Heeft jouw klant bijvoorbeeld een keer haar hond meegenomen? Dan geef je hondenkoekjes of speelgoed. Misschien heeft ‘ie laten vallen dat hij het leuk vindt om zelf bier te brouwen, dan zou je bijvoorbeeld gegraveerde bierglazen kunnen geven. Probeer goed na te denken bij al je klanten, zodat je echt een persoonlijk cadeau kan geven. Dat wordt vast en zeker enorm gewaardeerd.

Aanstekers

Aanstekers zijn altijd handig om in huis te hebben. Zeker nu iedereen thuis weer de kaarsjes aan zet, of straks met oud en nieuw om vuurwerk mee aan te steken. Je kan natuurlijk aanstekers bedrukken met jouw logo, maar kies ook voor een leuke quote om de aansteker ook daadwerkelijk leuk te maken voor je klanten! Misschien is het zelfs een idee om het logo van je klant erop te zetten? Persoonlijker wordt het niet ;-).

Fleecedeken

Met die huidige gasprijzen is het een handig en grappig idee om een fleecedeken te geven. Laat een fleecedeken bedrukken met jouw logo, een quote of mooi patroon. Of deze nou wordt meegenomen naar huis of naar kantoor: ze hebben er met die winterse kou zeker wat aan!

Geef een ervaring cadeau

Een cadeau dat het altijd goed doet - niet alleen bij zakelijke klanten - is het geven van een ervaring. Geef een tegoedbon voor een etentje, een specifiek cadeau of een sportief uitje. Bij dit laatste kan je denken aan een keer abseilen van de Euromast, een keer met de zipline over de Pier op Scheveningen of een keer klimmen in een klimbos.

Groepsuitje

Ben jij een bedrijf dat mensen verbindt met elkaar? Houd die spirit erin met de kerst en nodig je klanten uit voor een groepsuitje. Begin met een ontbijt, waarna er een interessante workshop wordt gegeven door een inspirerende spreker. Later op de middag kan iedereen advies inwinnen over zijn of haar bedrijf op een speciaal gebied. Aan het einde van de dag is er een borrel waar iedereen kan netwerken.

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!